donderdag 28 april 2016

Waffeltjes van cottage cheese

Ik kan de zure smaak van cottage cheese wel appreciëren en dus ging ik vanmorgen aan de slag om weer wafeltjes te bakken hiermee. Ze bevallen mij alvast erg goed. Zeker het proberen waard ;)

Voor 1 persoon 316 kcal C27 F8 P27 vezels 13

35g havermout
75g cottage cheese (ik gebruikte de light versie van Lidl-Linessa)
30g eiwit (wit van 1 ei)
20g kokosmeel
1/2 tl bakpoeder
10g whey
60ml ongezoete amandelmelk
snufje zout en stevia naar smaak

Bereiding

Mix alles in een blender tot een beslag en bak af in een heet wafelijzer.

Smakelijk

zondag 24 april 2016

Volkoren pizza

Pizza is gewoon veel lekkerder als je hem zelf maakt. Zeker als je macro's telt heb je beter zicht op wat je naar binnen werkt als je hem van begin tot einde zelf ineen puzzelt :)

Bodem voor 2 van zulke mooie jongens ;)

250g volkoren bloem
6g olijfolie (1 eetlepel)
1tl gedroogde gist
kruiden naar smaak zoals gedroogde oregano, zout, peper, basilicum, pizzakruiden,...

Bereiding

Meng de kruiden met de bloem en voeg de olie toe. Neem ongeveer 100ml lauw water en laat daarin de gist even oplossen. normaal moet hier dus nog een snufje suiker bij om extra goed te laten rijzen maar dat sloeg ik over.
Meng het water met de bloem en vorm een homogeen, elastisch deeg. Zet een half uurtje weg om re rijzen.
Neem te helft van het deeg en rol uit met een deegrol tussen 2 bakpapieren. Beleg je bodem met wat jij wil en zet hem ongeveer 10 min in een voorverwarmde oven van 180°-200°C.

Smakelijk!

Macro's voor 1 pizzabodem:
445 kcal C77 F5 P17





zaterdag 23 april 2016

Gezonde cakejes

Tijdens het weekend is er altijd wat meer tijd om in de keuken te experimenteren. Dit receptje vond ik in een iifym groep op Facebook en wou het meteen uitproberen. Met succes! Lekker 6 cakejes als ontbijt voor slechts 240 kcal ;)

Voor 6 cakejes 240 kcal C14 F5 P31 Vezels 14g

30g whey (chocolade smaak)
25g rauw cacaopoeder
10g kokosmeel
10g suikervrije chocoladepudding poeder (Jell-O van bij Musclemeat.nl)
1 kl bakpoeder
stevia naar smaak
snufje zout

Bereiding

Meng alles door elkaar en leng aan met water tot een mooi beslag. Verdeel over 6 vormpjes en zet 10 min in een warme oven op 180°C.

Smakelijk!





maandag 18 april 2016

Gezonde wafeltjes

Op zondag ochtend wil ik soms wel eens wat anders dan mijn traditionele ontbijt. Vandaag werden het gezonde wafeltjes :)
Ze vullen goed zonder veel kcal te bevatten. Stevig deeg, zeker een aanrader als pre workout maaltijd.

Wat heb je nodig voor 4 wafels: 257kcal C30g F6g P20g

10g whey poeder
30g liquide eiwitten(of 1 ei-eiwit)
15g kokosmeel
40g fine oats
100g ongezoete amandelmelk
1/2 tsp bakpoeder
beetje zout en stevia voor de smaak

Bereiding is super simpel. Alles mengen tot een homogeen beslag, even wachten(dan wordt het deeg luchtiger 2-3 min) en dan tussen een ingevet wafelijzer afbakken ;)

Ik deed er de pancakesyrup van Walden Farms over en wat blauwe bessen maar laat je verbeelding de vrije loop.





zaterdag 9 april 2016

Flatout pizza

Revieuw: Flatout ProteinUp wraps

Terwijl we dan toch bezig zijn met uittesten in de keuken... ook even een pizza gemaakt van de Flatout wraps. Super makkelijk! Beleg de wraps met je favoriete topping en zet ze 10 min in de oven op 200°C tot de wraps krokant zijn en de kaas gesmolten is. Nog wat extra sla en basilicum erover en smakelijk!


Macro's voor de 2 wraps: 540 kcal C49 F16 P52

Perfect dus om in te plannen als je op dieet staat en aan het cutten bent. Lekker en vult goed. Perfect alternatief voor gewone pizza.









Adam's koolhydraatarme pizzabodem Review

Review: Adam's koolhydraatarme pizzabodem.

In het leuke testpakketje van Afvallenmetbregje.nl zat ook deze pizzabodem. En wat heb je anders te doen naast cardio op een zaterdag?? In de keuken staan natuurlijk.

Het is vrij simpel te maken. Je mengt 150g lauw-warm water met het bijgevoegde zakje gist en een halve tl olijfolie. De zak pizzamix doe je in een kom en daar voeg je dan het gistmengsel aan toe. Mengt het best met een vork. Stort dan het deeg uit op een bakplaat met bakpapier en smeer het deeg open(zo plat mogelijk). Ik legde er dan nog een bakpapier over en rolde het zo plat mogelijk uit met de roller. Zet het deeg nu 25 min in een oven van 50°C om te rijzen.
Haal het weer uit de oven en beleg zoals je wil.
Ik deed er passata op en belegde verder met sjalot, kip, paprika, tomaat, olijven en kaas.
Bak de pizza nu af op 200°C gedurende ongeveer 20 min.
Doe er nog wat verse sla en basilicum over en smakelijk!

Het wordt geen krokante bodem. Eerder een 'brood' bodem. Wel lekker gekruid. Volgende keer ga ik het deeg eerst al 10 min voorbakken zonder beleg en pas later verder afbakken. De verpakking zegt namelijk dat de pizza 30 min in de oven moet gebakken worden maar ik vreesde voor verbrande kaas.





donderdag 7 april 2016

Guilty-free ijsje

Met de zomer voor de deur dacht ik eraan om eens een lekker ijsje te maken. Geen roomijs maar een heerlijk, gezond ijsje dat je zonder schuldgevoel kan opsmikkelen. En dan bedoel ik geen bolletje maar een hele kom :D.

Basis recept 163 kcal 7K 4V 23E

27g whey poeder (smaak naar keuze)
5g raw cacaopoeder
200ml amandelmelk
stevia naar smaak
kom ijsblokjes
6g Xanthan gum

Bereiding

Giet de amandelmelk in je blender. Let op dat hij ijs kan malen!
Doe er de whey, cacao en stevia bij samen met de ijsblokjes. Mix alles fijn tot het een homogene massa is. Voeg eventueel nog wat stevia toe naar smaak en dan het xanthan gum poeder. Mix tot alles stevig wordt. Doe de massa in een kom en zet nog even in de diepvriezer.
Overgiet met wat je lekker vindt en wat nog in je macro's past.

Deze is overgoten Hershey's chocolade saus, Walden Farms Pancake syrup en light kersen. HEERLIJK!

!Dit is een basisrecept!
Je kan hiermee variëren en er bevroren fruit als aardbeien, frambozen of banaan aan toevoegen. Banaan maakt het geheel romiger en meer op echt roomijs lijken.
Maar probeer ook eens noten, chocolade, ...