1/2 witte kool
250g wortelen
1 ui
2 teentjes look
50g cashewnoten
2el currypoeder
250ml bouillon
2el olijfolie
Bereiding
Snij de kool, ui en wortelen in reepjes.
Verhit een pan(zonder olie) en rooster de cashewnoten lichtjes aan.
Stoof de kool kort aan in 1el olijfolie. Haal ze uit de pan en hou warm.
Verhit opnieuw 1 el olie en bak de ui, look en wortelen aan. Doe het currypoeder en de cashewnoten erbij en bak nog even verder. Doe nu de kool en de bouillon erbij. laat verder garen(20 min) op een laag vuurtje.
Kruid met peper en zout.
Lekker met kip.
Smakelijk!
± 700 kcal voor het hele gerecht
E: 13,7%
K: 36,1%
V: 43%
Mmm, ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenSmaakte ook heel anders dan de traditionele witte kool. Opzet geslaagd :)
BeantwoordenVerwijderen