Voor 1 pizza
1 bloemkool
1 kipfilet, gemalen tot gehakt(of gekocht kippengehakt)
1/2 tl gedroogde basilicum
1/2 tl gedroogde oregano
1/2 tl lookpoeder
1/4 tl zout
2 el amandelmeel
2 el olijfolie (smaak naar keuze)
1 ei
Voorbereiding
Maak bloemkoolrijst.
Verdeel de bloemkool in roosjes en doe ze in een blender |
Voeg water toe tot de roosjes wat drijven |
Blend de bloemkool tot 'rijst' |
Dit is de droge bloemkoolrijst |
Meng de 'rijst' met het gehakt, ei, kruiden, amandelmeel en olie en meng goed |
Verdeel dit mengsel op een bakplaat. Probeer zo egaal mogelijk te werken en een bodem van 1/2 cm te bekomen |
Bak de bodem op 220°C in ongeveer 12-15 min af |
Beleg met tomatensaus en topping naar smaak en bak tot de topping gaar is |
Snij de pizza in stukken en doe er nog wat verse basilicum over |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten