maandag 30 april 2012

Oosterse wok met scampi en snijbonen


Voor 2 personen

500g snijbonen
1 rode paprika
3 dikke wortelen
3 teentjes look
2 lenteuitjes
Zak scampi (±14/p)
1-2dl bouillon(kip of groenten)
Oestersaus
Sojasaus
Citroengras (pasta uit potje)
Olijfolie
Gember (voor sushi in bokaaltje)
Peper & zout

Voorbereiding

- Ontdooi en pel de scampi
- Snij de snijbonen en lenteuitjes in stukken van 1-2 cm
- Snij de paprika en wortel in schijfjes met de mandoline
- Pers de look
- Snij de stukjes gember in fijne reepjes


Bereiding

- Verhit wat olijfolie in de wok en bak kort de scampi aan, kruid met peper en zout. Haal ze terug uit de pan en hou warm.
- Fruit de snijbonen kort aan met wat look en een mespuntje citroengraspasta. Voeg wat bouillon toe en laat de bonen garen. Is het vocht verdampt, voeg dan weer wat bouillon toe. Zorg dat ze nat blijven staan tot ze beetgaar worden.
- Als het meeste vocht verdampt is voeg je de andere groenten toe en wok op hoog vuur alles beetgaar.
- Voeg sojasaus, oestersaus en gember toe en warm hier, kort, de scampi nog even in op.

Lekker met wat eiernoedels erdoor gemengd.


Smakelijk! (340kcal zonder noedels)



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen