dinsdag 9 oktober 2012

Bloemkoolmuffins


Ingrediënten

1 bloemkool
5 eiwitten
1 potje cottage cheese
lookpoeder
oregano 
zout & peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220°.
Was de bloemkool en droog ze goed. Snij de bovenste laag van de bloemkool af en maak nog wat fijner in de mixer tot 'rijst'. 
Laat de cottage cheese uitlekken en mix deze samen met de 5 eiwitten en de kruiden. 

Meng het liquide mengsel bij de fijne bloemkool en verdeel dit mengsel in muffinvormpjes. Druk het mengsel goed aan zodat alle lucht eruit is. Doe de vormpjes best niet te vol. Ze rijzen nog wat tijdens het bakken.

Zet ze ongeveer 25 min in de oven tot ze goud gebakken zijn. 

Lekker als tussendoortje of vul het gerecht nog aan voor een avondmaal.

TIP: Maak van de rest van de bloemkoolsoep of puree. 

± 300 kcal voor het hele gerecht.
E: 55,6%
K:17,5%
V:22,9%



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen