vrijdag 17 januari 2014

Chocoladekoekjes met rozijnen

Trek in iets zoets maar je wil niet volop zondigen? Maak dan snel deze heerlijke gezonde chocoladekoekjes:

Nodig

1 grote banaan (122g)
15g amandelpasta (Monki) 
1 el gebroken lijnzaad + 1,5 el warm water
2 el raw cacaopoeder
40g havermout
30g amandelmeel
1/2 kl bakpoeder
20g rozijnen of noten of stukjes zwarte chocolade(of een mengeling)
eventueel wat stevia

Bereiding

Doe het lijnzaad met warm water in een kommetje en zet even aan de kant.
Prak je banaan en doe er de amandelpasta bij en roer goed. 
Meng het bakpoeder en cacaopoeder door dit mengsel. 
Giet er het gewelde lijnzaad, havermout, amandelmeel en de rozijnen/noten bij en roer goed. 
Zoet eventueel bij met wat stevia of kokosbloesemsuiker.
Verdeel het mengsel in ronde vormpjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

De amandelpasta kan je vervangen door pindakaas. 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen