zondag 19 januari 2014

Zoete focaccia

Ik wou graag iets zoets voor vandaag en kwam op het idee om de focaccia een beetje aan te passen tot een zoete variant.


Basisbeslag

250g amandelmeel
125g kikkererwtenbloem60g gemalen (blond) lijnzaad2 tl bakpoeder1/2 tl zeezout240 ml karnemelk1tl gedroogde gist4 eiwitten

Extra 

3-4 el Stevia kristallen
Rozijnen
olijfolie met vanillesmaak
Snufje vanillepoeder

Bereiding

Oven voorverwarmen op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover 2 el van de olijfolie met vanillesmaak.  

Meng in een maatbeker de karnemelk met de gist en zet weg tot deze is opgelost.

Meng de amandel- en kikkererwtenbloem samen met het lijnzaad, bakpoeder en zout in een kom. Zorg dat er geen klontertjes in zitten. 

Mix de eiwitten stijf tot je pieken hebt.

Giet de karnemelk en gist bij het bloemmengsel en roer goed. Doe hier nu ook de opgeklopte eiwitten bij en roer tot deze zo goed als volledig opgenomen zijn. Voeg 3 el steviakristallen, een snufje vanillepoeder en wat rozijnen toe. Meng deze onder het deeg.

Verdeel het deeg op het bakpapier en smeer uit tot een dikte van ongeveer 2 cm. Vet je vinger in en maak de typische kuiltjes in het deeg. 

Smeer nu nog 2 el vanilleolijfolie over het deeg en werk af met nog wat rozijnen en de rest van de stevia. Zet ongeveer 20 minuten in de oven tot hij goudbruin gebakken is.

Smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen