maandag 24 februari 2014

Gebakken aardpeer met verse zalm

Dit was onze eerste ervaring met aardpeer. Ik dacht altijd dat deze wat radijsachtig smaakten maar niets is minder waar. Eerder een heel subtiele volle smaak. Blij dat ik ze toch eens heb uitgeprobeerd. Ze komen hier zeker nog op het menu. We aten het vanavond met langs-één-kant-gebakken zalm en de verse tapenade die ik gisteren maakte.

Nodig voor 2 personen

1 bakje aardpeer (750g)
2 stukken rauwe verse zalm 
1 tl tapenade
Kokosolie
Keltisch zeezout

Bereiding

Breng een pot licht gezouten water aan de kook.
Schil de aardperen en was ze goed. Kook ze beetgaar.
Giet ze af en spoel met koud water. 
Snij ze in plakjes. 
Verhit een theelepeltje kokosolie en wat Keltisch zeezout in de wok. Roerbak de stukken aardpeer.
Verhit ondertussen een nootje kokosolie in een pannetje. Leg de zalm er met de velkant in en zet het vuur af.
Schep de aardpeer  en de zalm op het bord. Verdeel op de zalm wat tapenade.

Smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen