maandag 30 april 2012

Provençaalse groenten in de oven met feta


Voor 2 personen

1 aubergine
1 courgette
2 tomaten
2 teentjes look
1 ui
Pakje light fetakaas
1 el olijfolie
Peper en zout
Provençaalse kruiden


Bereiding

Snij de aubergine, courgette en tomaten in schijfjes van ±0,5cm met de mandoline.
Maak een ovenschaal vet met wat olijfolie.
Leg een laagje aubergine,kruid met peper en zout.
Leg een laagje courgette en kruid terug met peper en zout en Provençaalse kruiden.
Leg er tomaat en schijfjes ui op en kruid weer. Doe weer een laagje aubergine en courgette en kruid telkens weer tussen de lagen.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet in de oven op 180°C voor 30-40min.
Doe er net voor het einde de feta over en laat zonder folie nog even gratineren.

Smakelijk!


Hier is de schotel afgewerkt met mozzarella





2 opmerkingen: