zondag 6 januari 2013

Fazant met courgettepasta en gegrilde tomaat

Voor 2 personen

2 fazantenfilets
2 courgettes
2 trosjes tomaten
Olijfolie

Voor de saus

1,5 dl wildfond
scheutje balsamico azijn
scheutje cognac
1 el blauwe bessenconfituur
1 dl (soja)room

Bereiding

Giet een beetje olijfolie over de tomaten en leg ze in een ovenschaal. Zet ze 15 minuten in een oven van 200°. Bak de gekruide fazantenfilets in wat olijfolie. Haal ze uit de pan en zet ze overdekt met aluminiumfolie 10 minuutjes opzij. Maak van de courgettes spaghetti en bak ze in olijfolie. Kruid met peper en zout. 
Blus ondertussen de pan van de fazant met een scheutje azijn en wildfond. Voeg de cognac, bessenconfituur en room toe en laat even doorkoken. Eventueel extra binden met wat bindmiddel.

Smakelijk!






Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen