maandag 15 juli 2013

Bananenbrood

250g volkoren bloem
3 overrijpe bananen
1 tl bakpoeder
1/2 tl soda (bicarbonaat)
1/2 tl zout
1/2 tl kaneel
2 el lijnzaad + 6 el warm water
sesamzaadjes

Bereiding

De banaan moet lopen
geklopt worden
Verwarm de oven voor op 150°C.
Meng het lijnzaad met het water en zet opzij.
Meng de bloem, bakpoeder, bicarbonaat, zout en kaneel onder elkaar. 
Plet de bananen tot een brij. 
Meng de bananen en het lijnzaad onder het bloemmengsel. Het moet een stevig deeg vormen.
Vet een cakevorm in en leg onderaan een stuk bakpapier. 
Doe het deeg in de vorm en zet zo een 50-60 minuten in de oven. 
Er mag niets meer aan een priem blijven hangen als je die erin steekt.
Goed laten afkoelen vooraleer je begint te snijden, hoe moeilijk het ook is :)

Smakelijk!

Je kan er nog gehakte noten of gedroogd fruit als dadels, abrikozen of rozijnen door roeren. Zonder deze toevoegingen is het ongeveer 900 kcal voor het hele brood.

Het lijnzaad en water kan je vervangen door 2 eitjes. Als je ze eerst opklopt maakt dat het brood wat luchtiger.

Je kan het deeg ook in kleine bakvormjes doen. Een half uurtje in de oven is dan voldoende. Ongeveer 140 kcal per minibroodje.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen