zaterdag 21 september 2013

Sukrin geleverd

Ik was maar wat blij toen daarnet de deurbel ging. Mijn pakje met Sukrin en cacao crisps ging namelijk geleverd worden. Ik las gisteren een artikel over deze nieuwe zoetmaker en was meteen verkocht. Het is namelijk een 100% natuurlijke zoetmaker zonder calorieën. 

Sukrin is sinds kort verkrijgbaar in de Benelux. Sukrin is de merknaam voor erythritol oftewel een suikeralcohol met bijzondere eigenschappen. Erythritol komt van nature voor in meloenen, peren en champignons. Het wordt gefermenteerd uit glucose. Gedroogd, gefilterd en gezuiverd ontstaan de kristallen zoals bij Sukrin. Fermentatie is een gistingsproces zoals ook gebruikt wordt bij het produceren van wijn, kaas en yoghurt. Het heeft geen alcoholiserende werking. Deze suikervanger ziet eruit en smaakt als gewone suiker. Ideaal om mee te gaan bakken dus. 

Erythritol wordt voor 90% snel geabsorbeerd in de dunne darm en binnen 24 uur onveranderd uitgescheiden, hierdoor kunnen neveneffecten niet of nauwelijks onstaan. Erythritol en in dit geval Sukrin is de enige suikeralcohol in zijn soort waar men tot de 4-voudige hoeveelheid van kan gebruiken zonder een opgeblazen gevoel, winderigheid of diarree te krijgen. Verder behoren de positieve eigenschappen zoals géén calorieën, géén koolhydraten, géén glycemische index, géén bijsmaak en géén kunstmatige toevoegingen ook hiertoe. Het werkt als antioxidant en is tandvriendelijk doordat het de groei van bacteriën remt.

Ik bestelde deze online via deonlinedrogist.nl. Gisteren besteld en vandaag(op een zaterdag trouwens) geleverd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten