maandag 7 oktober 2013

Pesto invriezen

Laatst zat ik naar 'De moestuin volgens Wim' te kijken. Hij oogstte zijn basilicumplant en maakte pesto voor in de diepvriezen. Hoog tijd om dus ook aan de slag te gaan met onze plant. 

Alle blaadjes verwijderen en grondig spoelen. De blender volledig vullen met onze basilicumblaadjes, goeie geut olijfolie, goed handvol pijnboompitten en een teentje knoflook. Alles goed fijn mixen en in een spuitzak doen. Spuit de pesto in ijsblokvormpjes en vries ze in. Als ze hard zijn kan je ze in een plastic zakje samenvoegen en in de diepvriezer bewaren. 

Op het moment dat je snel een pesto-gerecht wil maken haal je de hoeveelheid pesto uit de vriezer en ontdooi even in de microgolfoven. Voeg dit weer in de blender en doe er een paar kleine stukjes Parmezaanse kaas bij. Goed mixen en klaar. 





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen