maandag 7 oktober 2013

Boekweitnoedels met verse pesto en scampi

Boekweit is net als Quinoa en Amarant een zogenaamd ‘pseudograan’. Dit houdt in dat het door de gebruiksmogelijkheden onder de granen wordt gecatalogeerd maar het geen gras maar een zaad is. Alle afgeleide producten van boekweit bevatten daarom  geen gluten en bevatten veel meer eiwitten en mineralen dan een graan als tarwe. Boekweit is rijk aan B vitaminen, goede vetten en essentiële mineralen als kalium, magnesium en calcium. 

Hoog tijd om met dit zaad aan de slag te gaan dus. Ik koos vanavond voor boekweitnoodles. Die kocht ik bij Bio Planet. 

Nodig

250g boekweitnoodles
8 blokjes ingevroren pesto (zie eerdere post)
Parmezaanse kaas
Scampi

Bereiding

Kook de noodles volgens de verpakking (ongeveer 5 minuten). Giet ze af en spoel ze goed zodat ze niet kleven.
Ontdooi de pestoblokjes en mix ze samen met de kaas in de blender. Bak de gekuiste, rauwe scampi in wat kokosolie. Haal ze uit de pan en houdt warm. 
Doe de pesto in de pan, warm deze op en bak hierin de noodles tot ze weer warm zijn. 
Serveer met de scampi en nog wat Parmezaanse schilfers.

Smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen