vrijdag 1 november 2013

Opgevulde bolcourgettes

Voor 2 personen

4 bolcourgettes
2 sjalotten
2 teentjes look
1 rode paprika
1 pakje fetakaas
olijfolie met basilicumsmaak
kruiden: peper, zout, paprikapoeder, oregano,...

Bereiding

Snij de 'hoedjes' van de courgettes en hol ze uit. Dat gaat het makkelijkste met een meloenmesje.
Giet wat olijfolie in de uitgeholde courgettes en kruid met peper en zout.
Snij het vruchtvlees van de courgettes, de paprika, sjalotten en look in kleine stukjes en verkruimel de helft van de fetakaas. Meng alles met wat olijfolie en kruid goed met peper, zout, paprikakruiden en oregano.  
Vul de courgettes weer op met dit mengsel en zet ze in een ovenschaal. Schik de rest van de vulling er gewoon naast. Doe de rest van de feta bovenop de vulling en zet de hoedjes er weer op. Ze in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 40-45 minuten.

Lekker met rijst of quinoa.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten