dinsdag 19 november 2013

Opgevulde zoete aardappel met spruitjespuree

Voor 2 personen

400g spruiten
2 zoete aardappelen
100g Parmezaanse kaas 
peper, zout, kurkuma, lookpoeder

Bereiding

Was de zoete aardappelen, prik er een aantal keer met een vork in en doe er aluminiumfolie rond. Leg ze in ovenschaal en zet een uurtje in de oven op 200°C. 
Kook ondertussen de spruitjes in licht gezouten water.
Snij de zoete aardappelen in 2 en hol ze uit. (als ze nog niet helemaal gaar zijn kan je ze nog even zo de oven in leggen en laten verder garen)
Meng vruchtvlees van de aardappelen met de spruitjes en plet als een puree. Breng op smaak met peper, zout, kurkuma, lookpoeder en de helft van de Parmezaanse kaas. 
Vul de helften weer op met de puree en doe er nog een laagje kaas over en zet nu nog even onder de grill om te laten kleuren. 


Smakelijk!

Tips: 
- Je kan de aardappel makkelijk met een meloenlepel uithollen. 
- Voor de vleeseters onder ons: je kan hier perfect nog wat vlees bij maken of ham/spekreepjes aan de puree toevoegen. 







Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen