donderdag 7 november 2013

Tarwevrije broodjes

Na het lezen van het Broodbuikboek probeer ik zo min mogelijk suiker en tarwe te eten. Over het algemeen lukt dit aardig maar toch heb je momenten dat je brood erg mist. Net zoals toen ik laatst een kaasschotel plande. Mijn oplossing vond ik in de Broodbuik-groep op Facebook. Onze leading lady, Brigitte Godu, die de groep startte en verantwoordelijk is voor zowel het reilen en zeilen in de groep als ook voor het meest van de heerlijke Broodbuik-prove gerechten, kwam net aanzetten met een heerlijk pompoenpittenbrood. En dat hebben we dus met succes uitgetest. Hieronder het recept:

Ingrediënten:

150g Teff
50g boekweitbloem
50g amandelmeel
50g kokosmeel
20g psylliumvezels
7g droge gist
1 el sukrin
1/2 tl zout
35g gesmolten boter
4 eieren, losgeklopt
200 ml karnemelk
150 ml spuitwater
100g pompoenpitten

Bereiding:

Meng alle ingrediënten in een kom. Doe het mengsel in de broodbakmachine en stel in op het pizzadeeg programma. Na afloop verdeel je het deeg in ingevette cupcakevormen. Strijk de broodjes wat glad met een lepel in koud water. Eventueel strooi je er nog wat zonnebloempitten, sesamzaad,... over. Bak ze in een voorverwarmde oven van 190°C gedurende 12 min. Laat ze afkoelen op een rooster. 


Voor de zoete variant, rozijnenbrood, laat je de pompoenpitten weg en voeg je nog extra:
2 el sukrin
1 tl vanille
Beetje kaneel
100g rozijnen of 50g rozijnen en 50g gehakte pecannoten 




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen