dinsdag 24 december 2013

Broodbuik basisfocaccia

Door de drukte van mijn werk lukte het de afgelopen 2 weken niet echt om te gaan experimenteren in de keuken. Vandaag kon ik wel weer aan de slag. Het 2de recept uit het Broodbuik kookboek werd: Basisfocaccia

Deeg

250g amandelmeel
125g kikkererwtenbloem
60g gemalen (blond) lijnzaad
2 tl bakpoeder
1/2 tl zeezout
240 ml karnemelk
1tl gedroogde gist
4 eiwitten

3 el olijfolie
In het boek staat dat je olie met zout, look en verse kruiden 10 minuten kan laten pruttelen. Ik nam olijfolie dat al een smaakje had. De helft basilicumsmaak, de helft peperoncino(pikant).

Bereiding

Over voorverwarmen op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de helft van de olijfolie met smaak. Daar deed ik nog wat extra gedroogde kruiden op zoals basilicum, tijm, oregano en zout. 

Meng in een maatbeker de karnemelk met de gist en zet weg tot deze is opgelost.

Meng de amandel- en kikkererwtenbloem samen met het lijnzaad, bakpoeder en zout in een kom. Zorg dat er geen klontertjes in zitten. 

Mix de eiwitten stijf tot je pieken hebt.

Giet de karnemelk en gist bij het bloemmengsel en roer goed. Doe hier nu ook de opgeklopte eiwitten bij en roer tot deze zo goed als volledig opgenomen zijn. 

Verdeel het deeg op het bakpapier en smeer uit tot een dikte van ongeveer 2 cm. Vet je vinger in en maak de typische kuiltjes in het deeg. 

Smeer nu de rest van de olijfolie over het deeg en kruid nog bij met de gedroogde kruiden. Zet 20 minuten in de oven tot hij goudbruin gebakken is.

Smakelijk!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten