zondag 8 december 2013

Herfstcake

De herfstcake is ook weer een recept van Brigitte Godu. Heerlijke cake voor als 4 uurtje. Ik maakte hem gisteren voor bij de koffie/thee na de maaltijd. 

Ingrediënten


150g zachte boter
100g sukrin
Snufje zout
1 tl bakpoeder
Vanillepoeder of merg van een vanillestokje
3 eieren
60g amandelmeel
60g boekweitmeel
60g kastanjemeel
1 grote appel in stukjes
Handje vol pecannoten of andere noten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175°C.
Mix de boter met de sukrin, het zout, het bakpoeder en de vanille. Voeg een voor een de eitjes toe. Voeg nu de bloemsoorten toe. Roer er de stukjes appel en noten onder en giet het mengsel in een cakevorm. 
Bak gedurende 35-45 minuten gaar. Test even door er met een priem in te steken. Er mag dan niets meer aan blijven kleven. 

Smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen