zondag 8 december 2013

Kokosdessert

Voor 4 porties

Bodem

80g dadels
40g pecannoten
10g kokosschilfers

Er bovenop

500ml kokosmelk
2 gelatineblaadjes, geweekt in koud water
1 banaan
Stevia naar smaak(ik gebruikte stevia met vanillesmaak)
Snufje vanillepoeder
2 el kokosschilfers

Bereiding


Mix de dadels, pecannoten en kokosschilfers fijn in de blender tot je een kleverig geheel krijgt. Vul de bodems van 4 glaasjes en druk stevig aan met een kleiner glas. Dat is het makkelijkste. Zet even weg in de frigo om op te stijven. 




Doe een bodempje kokosmelk met het vanillepoeder in een pannetje en warm op. Neem van het vuur en roer de gelatineblaadjes erdoor zodat die oplossen. 






Voeg dit bij de rest van de kokosmelk en blend er de banaan bij. Zoet nog wat bij met stevia naar smaak. 
Laat dit mengsel wat afkoelen en giet het in de glaasjes. Laat opstijven in de koelkast of als het snel moet gaan in de diepvriezer. 
Net voor het opdienen doe je er nog wat kokosschilfers over en smakelijk!





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen