zondag 12 januari 2014

Chips van zoete aardappel

Zin in chips maar geen zin om allerlei E-nmmers naar binnen te werken? Ga dan zelf aan de slag. 

Nodig

1 zoete aardappel
geutje olijfolie (ik nam Toscaanse olijfolie)
kruiden naar smaak zoals oregano, zwarte peper, zout, lookpoeder, chilipoeder, paprikapoeder,...

Bereiding

Snij de zoete aardappel in fijne plakjes(best met de mandoline). Doe die in een kom en giet er de olijfolie en kruiden over. Meng goed (makkelijkste is met je vingers) zodat alle kanten omhuld zijn met een heel dun laagje olie/kruiden.

Leg ze op een bakplaat bekleedt met bakpapier en zet in een voorverwarmde oven van 100°C. Als ze beginnen op te krullen draai je ze en zet ze weer even in de oven tot ze knapperig zijn. De tijd is afhankelijk van hoe dik je plakjes aardappel zijn. 

Smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen