zaterdag 11 januari 2014

Quinoa ontbijt met appel en rozijn

Dit is een makkelijk ontbijt. Je kan de quinoa al vooraf maken. Deze hoeveelheid is goed voor 3 porties van ongeveer 185g gekookte quinoa(230 kcal zonder topping) 

Voor de quinoa
170g Quinoa, goed gespoeld
235g water
235g amandelmelk, ongezoete
snufje vanillepoeder(zoals merg uit een stokje)
Stevia naar smaak

1 appel
10g rozijnen
1 el Griekse yoghurt

Bereiding

Doe in een kookpot het water, amandelmelk, vanille en stevia en breng aan de kook. Voeg de gespoelde quinoa toe en laat garen zolang als op de verpakking staat of tot al het vocht op genomen is.
Dit kan je de avond voordien maken en bewaren in de frigo.

's morgens

Schil de appel en snij in blokjes. Zet afgesloten 1 minuut in de microgolfoven. 
Neem 1/3 van de quinoa en voeg de appel, rozijnen en Griekse yoghurt toe.
Meng en smakelijk! 

Met de topping van de appel, rozijnen en yoghurt geeft dit 350 kcal



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen