donderdag 2 januari 2014

Basisbrood van Broodbuik


Vandaag testte ik het basisrecept voor brood uit van het Broodbuik kookboek. Hier kan je nog vanalles aan beginnen toe te voegen als rozijnen, gedroogde kruiden, gedroogde tomaten, olijven,... Maar eerst wou ik de basissmaak proeven. Het brood viel heel erg in de smaak. Al laat ik volgende keer de kaneel eruit en doe ik er net iets minder stevia en iets meer zout in. Maar dat is natuurlijk puur persoonlijke smaak. 

Ingrediënten

150g amandelmeel
30g + 2 el kikkererwtenbloem
30g gemalen (blond) lijnzaad
1 1/2 tl baksoda
1 tl kaneel (naar smaak)
5 eieren, gesplitst
60g boter, gesmolten
1 el karnemelk
4 druppels stevia (of naar smaak)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een bakblik(21 x 11 cm) in of neem een siliconen versie.

Meng de 3 soorten meel met de baksoda, kaneel en zout. Voeg hierbij de dooiers, boter karnemelk en stevia. 

Klop de eiwitten stijf en voeg ze bij het mengsel. Giet het deeg in de vorm en bak 40 minuten af in de oven tot een priem er proper uit komt.

Laat 10 minuten in de vorm afkoelen en stort hem dan uit op een rooster. Laat volledig afkoelen. 




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen