zondag 23 februari 2014

Tapenade van gedroogde tomaten

Vandaag kwam de vraag hier of er nog tapenade was. Aangezien ik die kant-en-klare dingen echt niet meer in huis wil ging ik maar zelf aan de slag. Deze heerlijke tomatentapenade is overheerlijk, traditioneel op brood maar net iets gezonder(en frisser) op schijfjes rauwe courgette of bij andere rauwkost als dip.


Nodig voor een bokaaltje vol:

60g cashewnoten
100g gedroogde tomaten (ik gebruikte van die hele droge)
70g olijfolie (ik gebruikte olie met Provençaalse kruiden van Oil&Vinegar)
1 el Parmezaanse kaas (20g) let op: dit gaat snel overheersen
1 teentje look
1 tl gedroogde oregano

Bereiding

Rooster de noten eerst even in een droge pan. Zo geven ze meer smaak af.
Doe alle ingrediënten in de blender.
Maal alles fijn tot je nog wat kleine stukjes overhoudt. Mix dus niet te lang want dan wordt het te romig.
Doe alles in een potje en...

Klaar!

Lekker bij rauwkost en op schijfjes rauwe courgette.






Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen