zaterdag 8 maart 2014

Courgettepasta met verse pesto, gebakken kip en kerstomaten

Vandaag weer eens zin om pasta te draaien. Het draaien van pasta rond mijn vork vond ik altijd zo 'therapeutisch'. Vandaar dan ik nu gek ben op groentenspaghetti. Vandaag werd het dan courgettepasta met verse pesto en gebakken kip.

Nodig voor 2 personen

2-3 courgettes, in sliertjes gedraaid
2 stukken kip, in blokjes gesneden
Bakje kerstomaten, gehalveerd

Voor de pesto

Hand vol basilicumblaadjes
2 el pijnboompitten, geroosterd in een droge anti-kleefpan
2 el Parmezaanse kaas
1 teentje look
Peper en zout naar smaak
Lekker olijfolie

Bereiding

Mix alle ingrediënten voor de pesto in de blender. Giet er olijfolie op tot de gewenste dikte. Ik gebruik hiervoor vaak een mengeling van walnootolie, olijfolie met basilicumsmaak en gewone Toscaanse olijfolie.

Bak de kippenblokjes in de pan. Als ze gaar zijn voeg je de courgettespaghetti toe. Roer even om en giet de pesto erbij. Verdeel over 2 borden en dresseer de kerstomaten hierover.

Smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen