zondag 16 maart 2014

Oosters slaatje van wakame, asperges en gerookte sprot

Gisteren een pakje gerookte sprotfilets meegebracht en lekkere groene asperges. Even in de voorraad gekeken en dit werd het voor vanavond:


Voor 2 personen

300g asperges, groene
300g sperziebonen
1 pakje gerookte sprotfilets(175g)
10g gedroogde wakame
10g sesamzaadjes
2 teentjes look

Voor het sausje

Sojasaus
Rijstazijn
Walnootolie
Peper en zout

Bereiding

Breng licht gezouten water aan de kook en gaar hierin de sperziebonen. Neem ze met een schuimspaan uit het water. Leg nu de asperges in het water en breng weer aan de kook. Neem dan meteen van het vuur en laat 5 minuten zo rusten. 
Giet heet water op de wakame en laat 3 minuten wellen. 
Rooster de sesamzaadjes in een droge anti-kleefpan tot ze beginnen springen.
Maak een sausje met de olie, azijn en sojasaus. Kruid goed af met wat peper en eventueel nog wat zout.
Verhit wat kokosolie in een wok. Doe de sperziebonen, asperges en de look hierin en kruid met peper en zout. Bak ze kort aan. Voeg op het laatste nog even de uitgelekte wakame toe. 
Doe de groenten in een bord en leg de visjes hierop. Giet er wat saus over en werk af met de sesamzaadjes.

Smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen