zondag 16 maart 2014

Slimpasta met champignons, scampi en pompoensaus

Deze week maakte ik gegrilde pompoen. Daar had ik nog een restje van dat op moest en dat ging vandaag op in een heerlijk en simpel sausje voor bij de pasta. 

Voor 2 personen

2 pakjes slimpasta (kan uiteraard met elke andere pasta gemaakt worden)
500g champignons
16 scampi

Voor de saus

Restje gegrilde pompoen (300g)
scheutje volle room
peper en zout naar smaak

Bereiding

Ontdooi, pel en kuis de scampi. 
Snij de champignons in stukjes.
Spoel de pasta goed. 
Verhit wat kokosolie in een wok en bak de scampi kort aan. Haal uit de pan en zet even opzij. Doe de champignons in de wok en bak stevig aan. Kruid met wat peper en zout.
Mix ondertussen de pompoen met wat room tot een gladde saus en kruid bij naar smaak. Schep de saus bij de champignons en warm even mee. Doe de scampi er weer bij en haal van het vuur. Roer in de hete saus de pasta door en verdeel over 2 borden.

Smakelijk! 

Slimpasta komt van de Konjacplant en is volledig gluten-, suiker-, koolhydraat- en vetvrij. Hij bevat maar 12 kcal per 100g. Verder barst deze wel van de vezels. Ideaal voor in een dieet of als je glutenvrij wil eten.






Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen