woensdag 5 maart 2014

Romanesco met kip en Parmezaan

Het was al even geleden dat ik nog eens romanesco klaarmaakte. De smaak is iets milder dan bloemkool en broccoli. De koolsmaak komt gewoon minder door. 

Nodig voor 2 personen

150g kip, in reepjes
(50g spekjes)
1 romanesco
Parmezaanse kaas in schilfers
Beetje room

Bereiding

Stoof de stukjes romanesco in een wok. Giet er wat water bij en laat zo beetgaar worden.
Neem uit de pan en bak de kip (en eventueel de spekjes samen) in de wok. 
Voeg de romanesco weer toe samen met een geutje volle room en laat weer even doorwarmen. 
Verdeel over 2 borden en smakelijk!

Voor de smaak deed ik nog een lepel gevriesdroogde champignons en peterselie bij de romanesco. 
Ik at dit gerecht enkel met kipfilet, mijn partner at de versie met het spek




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen