zondag 27 april 2014

Bloemkoolpizza

ijn eerste experiment met een bloemkoolbodem voor pizza is een feit. En het werd nog een succes ook. Zeker voor herhaling vatbaar. Je kan zelfs de pizza als een gewone pizza uit de hand eten.

Voor 1 pizza

1 bloemkool
1 kipfilet, gemalen tot gehakt(of gekocht kippengehakt)
1/2 tl gedroogde basilicum
1/2 tl gedroogde oregano
1/2 tl lookpoeder
1/4 tl zout
2 el amandelmeel
2 el olijfolie (smaak naar keuze)
1 ei

Voorbereiding

Maak bloemkoolrijst. 
Verdeel de bloemkool in roosjes en doe ze in een blender
Voeg water toe tot de roosjes wat drijven
Blend de bloemkool tot 'rijst'
Giet de 'rijst' af in een vergiet met handdoek erin
Laat uitlekken en gaar 4 min in de microgolfoven
Doe de bloemkool weer in de handdoek en laat even afkoel
Knijp de bloemkool goed uit zodat al het water eruit is
Dit is zeer belangrijk voor de stevigheid van je bodem



Dit is de droge bloemkoolrijst
Meng de 'rijst' met het gehakt, ei, kruiden, amandelmeel en olie en meng goed
Verdeel dit mengsel op een bakplaat. Probeer zo egaal mogelijk te werken en een bodem van 1/2 cm te bekomen
Bak de bodem op 220°C in ongeveer 12-15 min af
Beleg met tomatensaus en topping naar smaak en bak tot de topping gaar is
Snij de pizza in stukken en doe er nog wat verse basilicum over

Smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen