zondag 27 april 2014

Lijnzaad crackers

Deze lijnzaadcrackers vond ik in het receptenboek van Broodbuik. Lekker genieten van een toastje kan dus ook nog zonder gluten. 

Voor 2 grote schotels

250g lijnzaad, fijngemalen
25g sesamzaad
45g Parmezaanse kaas, fijngemalen
1 tl lookpoeder
1/2 tl zeezout
25g kokosolie, gesmolten
1 ei
125 ml water
kruidenmix

Bereiding

Verwarm de oven voor op 165°C
Meng in een kom het lijnzaadmeel, sesamzaad, kaas, lookpoeder en zout.
Klop in een andere kom het ei, olie en water door elkaar.
Giet dit mengsel bij het lijnzaadmengel en meng goed door elkaar.
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Schep de helft op iedere plaat en dek af met een ander vel bakpapier. Rol dit mengsel uit tot een platte schijf van 0,5 cm dik.
Haal het bovenste vel bakpapier weg en kruid nog even met een kruidenmengsel naar smaak. Wat zout, oregano, basilicum, paprikapoeder,...
Bak ze in 25 minuten tot het middelste stevig is en laat minstens 30 minuten afkoelen. 
Verdeel met de hand of snijd met een pizzasnijder in stukken.

Smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen