maandag 19 mei 2014

Spelt met scampi en asperges

Dit was weer eens wat nieuws. Aan de spelt is wel even werk maar dat kan je perfect tijdens het weekend voorbereiden. Het gerecht op zich is snel klaar.

Voor 2 personen

150g ongekookte spelt(bio winkel)
1 bakje kerstomaten
2 lenteuitjes
1 bakje fijne asperges, groene
12 scampi
kokosolie
scheutje balsamicoazijn

Bereiding

De spelt die ik kocht moet je dus eerst een nachtje laten weken. De dag erna voeg je nog wat water toe en laat je ze 1 uur garen op een zacht vuurtje. Ik kookte meteen 250g en kan dus meerdere maaltijden hiermee bereiden. 

Halveer de kerstomaten en snij de lenteuitjes in stukken.
Bak de scampi in wat kokosolie. 1 min aan iedere kant. Kruid met wat peper, zout en currypoeder.
Haal ze uit de pan en doe de asperges en lenteuitjes erbij. Voeg een scheutje balsamicoazijn toe en laat even karameliseren.
Voeg nu de tomaatjes en gare spelt toe en warm even mee. Tot slot en scampi er nog bij en verdeel over de borden.

Smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen