zaterdag 9 april 2016

Adam's koolhydraatarme pizzabodem Review

Review: Adam's koolhydraatarme pizzabodem.

In het leuke testpakketje van Afvallenmetbregje.nl zat ook deze pizzabodem. En wat heb je anders te doen naast cardio op een zaterdag?? In de keuken staan natuurlijk.

Het is vrij simpel te maken. Je mengt 150g lauw-warm water met het bijgevoegde zakje gist en een halve tl olijfolie. De zak pizzamix doe je in een kom en daar voeg je dan het gistmengsel aan toe. Mengt het best met een vork. Stort dan het deeg uit op een bakplaat met bakpapier en smeer het deeg open(zo plat mogelijk). Ik legde er dan nog een bakpapier over en rolde het zo plat mogelijk uit met de roller. Zet het deeg nu 25 min in een oven van 50°C om te rijzen.
Haal het weer uit de oven en beleg zoals je wil.
Ik deed er passata op en belegde verder met sjalot, kip, paprika, tomaat, olijven en kaas.
Bak de pizza nu af op 200°C gedurende ongeveer 20 min.
Doe er nog wat verse sla en basilicum over en smakelijk!

Het wordt geen krokante bodem. Eerder een 'brood' bodem. Wel lekker gekruid. Volgende keer ga ik het deeg eerst al 10 min voorbakken zonder beleg en pas later verder afbakken. De verpakking zegt namelijk dat de pizza 30 min in de oven moet gebakken worden maar ik vreesde voor verbrande kaas.





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen