donderdag 7 april 2016

Guilty-free ijsje

Met de zomer voor de deur dacht ik eraan om eens een lekker ijsje te maken. Geen roomijs maar een heerlijk, gezond ijsje dat je zonder schuldgevoel kan opsmikkelen. En dan bedoel ik geen bolletje maar een hele kom :D.

Basis recept 163 kcal 7K 4V 23E

27g whey poeder (smaak naar keuze)
5g raw cacaopoeder
200ml amandelmelk
stevia naar smaak
kom ijsblokjes
6g Xanthan gum

Bereiding

Giet de amandelmelk in je blender. Let op dat hij ijs kan malen!
Doe er de whey, cacao en stevia bij samen met de ijsblokjes. Mix alles fijn tot het een homogene massa is. Voeg eventueel nog wat stevia toe naar smaak en dan het xanthan gum poeder. Mix tot alles stevig wordt. Doe de massa in een kom en zet nog even in de diepvriezer.
Overgiet met wat je lekker vindt en wat nog in je macro's past.

Deze is overgoten Hershey's chocolade saus, Walden Farms Pancake syrup en light kersen. HEERLIJK!

!Dit is een basisrecept!
Je kan hiermee variëren en er bevroren fruit als aardbeien, frambozen of banaan aan toevoegen. Banaan maakt het geheel romiger en meer op echt roomijs lijken.
Maar probeer ook eens noten, chocolade, ...





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen