zaterdag 30 april 2016

Chocolade/bananenbrood

Vandaag ben ik aan het bakken geslagen. Het werd een lekker chocolade/bananenbrood. Ideaal als ontbijt voor mijn man, de wielrenner hier in huis ;)
Lekker, makkelijk én vooral genoeg brandstof om de kilometertjes te gaan afleggen erna.

Wat heb je nodig?

3 overrijpe bananen
2 eieren
1 extra eiwit
150g volkoren bloem
100g kastanjemeel
15g cacaopoeder
1 tl bakpoeder
snufje soda
snufje zout
20g stevia kristallen(speciaal om te bakken)

Bereiding

Plet de bananen in een kom en meng er 2 eidooiers door. Doe de 3 eiwitten in een andere kom en klop ze stijf. Doe alle droge ingrediënten bij elkaar en meng daar het bananenmengsel onder en daarna de opgeklopte eiwitten. Net genoeg roeren tot alles gemengd is. Niet langer want dan verlies je weer de lucht van de eiwitten.
Stort het beslag in een ingevette bakvorm en zet 30 min in een voorverwarmde oven van 180°C.

Smakelijk!

Macro's voor heel het brood
1335 kcal
228 C
26 F
52 P
21 fiber

Macro's voor 1 snee(50g)
113 kcal
19,4 C
2,2 F
4,4 P







Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen