zondag 24 april 2016

Volkoren pizza

Pizza is gewoon veel lekkerder als je hem zelf maakt. Zeker als je macro's telt heb je beter zicht op wat je naar binnen werkt als je hem van begin tot einde zelf ineen puzzelt :)

Bodem voor 2 van zulke mooie jongens ;)

250g volkoren bloem
6g olijfolie (1 eetlepel)
1tl gedroogde gist
kruiden naar smaak zoals gedroogde oregano, zout, peper, basilicum, pizzakruiden,...

Bereiding

Meng de kruiden met de bloem en voeg de olie toe. Neem ongeveer 100ml lauw water en laat daarin de gist even oplossen. normaal moet hier dus nog een snufje suiker bij om extra goed te laten rijzen maar dat sloeg ik over.
Meng het water met de bloem en vorm een homogeen, elastisch deeg. Zet een half uurtje weg om re rijzen.
Neem te helft van het deeg en rol uit met een deegrol tussen 2 bakpapieren. Beleg je bodem met wat jij wil en zet hem ongeveer 10 min in een voorverwarmde oven van 180°-200°C.

Smakelijk!

Macro's voor 1 pizzabodem:
445 kcal C77 F5 P17





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen