donderdag 24 november 2011

Kokoskip, groentenpuree en frisse salade


Voor 2 personen

2 kippenfilets, in blokjes
300g aardappelen
2 teentjes look, uitgeknepen
165ml kokosmelk
melk
citroensap
enkele takjes koriander, fijngesnipperd
1 grote paprika, fijngesnipperd
3 lenteuitjes, fijngesnipperd
olijfolie
peper en zout
currypoeder
frambozenazijn


Bereiding

Bak de paprika en lenteuitjes kort aan in de pan en haal ze eruit.

Maak een puree van de aardappelen en meng ze samen met ¼ van de kokosmelk, wat citroensap, wat melk (indien nodig), de paprika, lenteuitjes, koriander, 1 lookteentje, peper en zout.

Bak de kippenblokjes aan in de wok met wat olijfolie. Kruid met peper, zout en currypoeder. Als alle stukken dichtgeschroeid zijn voeg je 1 teentje look toe samen met de rest van de kokosmelk. Laat verder garen.

Maak een vinaigrette van de frambozenazijn, olijfolie, peper en zout en giet dit over de salade.

Dresseer de warme borden met de puree, wat kippenblokjes en de knapperige salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen