zaterdag 5 mei 2012

Light bavarois met frambozen

Dit recept kreeg ik via Tine van Koeketine en is oorspronkelijk van WW. Zeker een aanrader voor zoetebekken die een lekker dessertje of tussendoortje zoeken maar de calorieën liever links laten liggen.


Voor 4-6 personen

150 ml melk
2 zakjes klop klop
4 grote gelatineblaadjes
100 gr frambozen (vers of diepvries)
5 grote soeplepels nepsuiker (of enkele druppels stevia)
0,5 liter magere yoghurt

Bereiding

De blaadjes gelatine in water laten weken.
Klopklop bereiden met melk.
Frambozen lichtjes opwarmen in pannetje op laag vuurtje.
Gelatineblaadjes uitknijpen en oplossen in frambozen (van het vuur verwijderd).
Dit bij de yoghurt voegen en suiker toevoegen.
Geheel mixen.
Klopklop voorzichtig onder mengsel spatelen.
Geheel in een vorm gieten en laten opstijven in koelkast.


1/4 van het recept zorgt voor de juiste portie voor 4 aperitiefglaasjes.
Gebruik je Griekse yoghurt, wat het geheel lekker smeuïg maakt dan kom je uit op ± 55 kcal per glaasje. Met magere yoghurt op slechts ± 32 kcal/glaasje.

Smakelijk!



1 opmerking: