maandag 18 maart 2013

Ratatouille met kipreepjes

Per persoon

100g kip, in fijne reepjes
1 aubergine, in blokjes
1/2 courgette, fijn gesneden
1 rode paprika, in blokjes
1 ui, fijn gesneden
1/2 blik tomatenblokjes
wat rucola
1/2 tl sambal oelek
Peper en zout
paprikapoeder
cayennepeper
enkele sprays olijfolie

Bereiding

Spray wat olijfolie in een anti-aanbakpan/wok. Bak daarin de kippenreepjes gaar en kruid met peper, zout, cayennepeper en paprikapoeder. Haal weer uit de pan en zet even opzij. 
Spray weer wat olijfolie in de pan en bak de ui en de aubergine enkele minuten aan. Voeg nu de paprika, courgette en tomatenblokjes toe samen met de sambal oelek en kruid bij naar smaak. Laat alles op een zacht vuurtje een paar minuten garen. Doe net op het einde de kip erbij en warm weer op. 
Doe de rucola op je bord en schik hier de rest van het gerecht over. 

Smakelijk!

± 400 kcal




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen