vrijdag 16 augustus 2013

Kamutpasta met aubergine en trostomaten

Voor 2 personen

1 aubergine
een schaal trostomaten
olijfolie
3 tenen look
balsamicoazijn
peper en zout, gedroogde basilicum en oregano
250g kamutpasta (tagliatelle) 
parmezaan schilfers
geroosterde pijnboompitten
verse basilicum

bereiding

Snij de aubergine in de lengte in plakken, strooi er wat zeezout op en leg ze 20 minuten tussen keukenpapier. Zet er een gewicht op zodat het vocht uit de aubergine komt. 
Doe de tomaten in een ovenschaal. Overgiet met wat lekkere olijfolie, balsamicoazijn, peper, zout en de gedroogde kruiden en doe er 2 teentjes look ,in kwartjes gesneden, bij. Zet 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°.
Kook de pasta beetgaar.
Snij de aubergineplakken in dunne reepjes(beetje zoals de pasta).
Gaar de reepjes in een wok met wat olijfolie en het laatste teentje look. Kruid naar smaak met de gedroogde kruiden, peper en zout. 
Voeg de gare tomaten toe en druk ze kapot zodat het sap vrij komt. 
Roer er ook de pasta onder en giet het sap uit de ovenschaal bij in de wok. 
Leg een hoopje van dit mengsel op een bord en dresseer met pijnboompitten, gescheurde basilicumblaadjes en parmezaanschilfers.

Smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen