maandag 30 september 2013

Speltlasagne met gegrilde groenten en geitenkaas

Voor de groenten

1 kleine aubergine
1 kleine courgette
1 rode ui
3 tenen look
1 rode paprika
Olijfolie
Peper, zout, gedroogde oregano, gedroogde basilicum

Voor de saus

900 ml passata
1 teentje look
1 rode ui
Olijfolie
Peper, zout, gedroogde oregano, gedroogde basilicum

1 pak spelt lasagnevellen
1 pakje gemengde gemalen kaas
1 stuk geitenkaas

Bereiding

Snij de groenten in stukjes en giet er wat olie en de kruiden over. Meng deze goed zodat alle klantjes een dun laagje olie hebben. Leg ze in een grote ovenschaal en zet ongeveer 30 min in een oven van 200°C. 
Maak ondertussen de saus door de fijn gesneden ui en look even aan te stoven in wat olie. Kruid naar smaak en giet er de passata over.  
Haal de gare groenten uit de oven. 
Begin met een laagje saus in een met olijfolie ingevette ovenschaal. Leg daar een laagje pasta op. Doe hier de helft van de groenten op en 1/3 van de saus. Verdeel hier de helft van de gemengde kaas op en dunne sneetjes geitenkaas. Weer een laagje pasta en groenten. Nu eerst een laag pasta en dan de rest van de tomatensaus. Doe hier de rest van de kaas op en nog wat schijfjes geitenkaas en zet ongeveer 40 min in een oven van 180°C.

Smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten