donderdag 20 februari 2014

Home made muesli

Ik heb net het boek Glutengevaar gelezen. Geleidelijk aan gaan we dus overschakelen naar volledig gluten vrij. Nu eet ik nog spelt, kamut, havermout,... Deze bevatten nog wel gluten maar van een ander kaliber dan tarwe. Maar er leven natuurlijk nog andere mensen in dit huis die daar niet echt op zitten te wachten. toch wil ik dat ook mijn vriend afstapt van de voorverpakte kost die we vinden in de supermarkt. Als je de kleine lettertjes leest van bijvoorbeeld een doos muesli kom je zeker bij een van de eerst ingrediënten uit op suiker. Verder nog wat E-nummers natuurlijk en de niet te vergeten glucosestroop. Om van de onuitspreekbare woorden nog maar te zwijgen. Vandaar mijn gezonde versie van zijn muesli:

Nodig

200g havermout
100g havervlokken
50g amarant
50g gierst
20g amandelschilfers
15g lijnzaad
40g hazelnoten, fijngehakt

65g pindakaas
5 el honing

30g zwarte chocolade (minstens 70% cacao)
25g kokosreepjes
30g krokant gepofte quinoa
20g gojibessen

Bereiding 

Verwarm de oven voor op 175°C.
Meng de havermout, vlokken, amarant, gierst, amandelschilfers, lijnzaad en hazelnoten in een kom.
Doe de pindakaas en honing in een pot en verwarm tot dit lopend wordt. Giet het papje over de droge ingrediënten en meng zodat alles een laagje heeft.
Zet ongeveer 20 minuten in de oven en roer regelmatig eens om.
Laat goed afkoelen en meng er de chocolade(in stukjes gesneden), kokosreepjes, gojibessen en gepofte quinoa door en doe in een grote bewaarpot. 

Smakelijk !

Uiteraard kan je hier nog gedroogd fruit aan toevoegen of ander lekkers. Maar hier zijn ze daar zo geen fan van :) 




 Even ter vergelijking: de industriële versie van muesli :)


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen